Ulei de cocos – Top 21 beneficii

Ulei de cocos – un ingredient cunoscut și nelipsit în produsele cosmetice naturale datorită proprietăților sale benefice. El poate fi regăsit în loțiuni hidratante, exfoliante corporale, în produse de îngrijire a părului sau a tenului.

Ulei de cocos sau sub denumirea sa științifică – Cocos Nucifera. Palmierul de nucă de cocos este considerat și ”arborele vieții” datorită proprietăților sale benefice.

Vezi unturile de corp NALA cu unt de shea și ulei de cocos

unt de corp
Unt de corp Nala cu unt de shea și ulei de cocos

Uleiul de cocos hidratează pielea și o lasă catifelată. Poate fi folosit ca loțiune hidratantă, direct pe piele. Antioxidanții săi naturali îl recomandă pentru prevenirea apariției ridurilor, menținerea elasticității pielii sau vindecarea iritațiilor. De aceea îl vei găsi în compoziția loțiunilor hidratante cum ar fi untul de corp.

Uleiul de cocos se absoarbe rapid și nu lasă pielea grasă sau uleioasă. Uleiul de cocos crește producția de colagen și are proprietăți nutritive. Aplicat imediat după duș, lasă pielea mai fină și hidratată.

Poate fi folosit ca emolient și în produsele pentru hidratarea tenului, îngrijirea mâinilor și picioarelor sau în produse de îngrijire a părului.

Vezi exfoliantele de corp NALA cu sare și zahăr
Exfoliante de corp cu sare, zahar si imbogatite cu ulei de cocos

Rolul unui exfoliant, fie că este pe bază de sare sau zahăr, este de a elimina celulele moarte de la nivelul pielii și a facilita procesul de hidratare. Uleiul de cocos este folosit în compoziția exfoliantelor datorită proprietăților sale emoliente ce vor lăsa pielea catifelată și hidratată după procedura de exfoliere.

Vezi exfoliantele faciale NALA
Exfoliant facial cu ulei de cocos si pudra de samburi de caise

Uleiul de cocos este un bun exfoliant facial în combinație cu pudra de sâmburi de caise. Este nutritiv și este absorbit rapid în piele. Un exfoliant facial ce conține ulei de cocos îți va lăsa tenul neted și hidratat datorită conținutului de acizi grași și vitamine.

Te scapă de ochi umflați și cearcăne
Pielea de sub ochi este subțire și delicată, fiind predispusă la apariția liniilor fine, dar mai ales a pungilor și cearcănelor. Uleiul de cocos este recunoscut pentru conținutul său ridicat de antioxidanți și proprietățile de hidratare.

Reduce apariția ridurilor fine
Uleiul de cocos este un ulei excelent pentru masaj facial. Ajută la reducerea și prevenirea apariției ridurilor fine.

Vezi tratamentele de păr NALA
Ingrijirea parului - sampon, balsam de par, masca de par

Pentru părul tău, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale. Acesta îi redă frumusețea și strălucirea părului tău, și totodată fortifică firul de păr. Menține sănătatea scalpului, susține creșterea părului și conferă părului volum. Șamponul sau balsamul de păr cu nucă de cocos îmbunătățesc textura părului și tratează scalpul uscat sau mătreața. Masca de păr este potrivită tuturor tipurilor de păr.

Îndepărtează machiajul
Chiar și cel mai rezistent machiaj poate fi îndepărtat cu ajutorul uleiului de cocos. Poți pune câteva picături de ulei de cocos direct pe față sau pe discheta demachiantă. Tenul tău va fi curat și hidratat în același timp.

Vezi produsele pentru mâini și picioare NALA
Creme de maini cu ulei de cocos

Indiferent de sezon, nu trebuie să uiți de îngrijirea mâinilor și picioarelor tale. Uleiul de cocos acționează ca o cremă hidratantă, de aceea este printre ingredientele principale în cremele pentru îngrijirea mâinilor și picioarelor. Uleiul de cocos catifelează mâinile aspre și crăpate. Contribuie la regenerarea pielii mâinilor și unghiilor, dar și la întreținerea cuticulelor.

Catifelează mâinile aspre şi crăpate
Uleiul de cocos repară pielea crăpată și uscată. Mâinile noastre sunt tot timpul expuse factorilor de mediu ce le afectează. Este esențial să hidratăm pielea mâinilor cu o cremă potrivită.

Înmoaie cuticulele și ajută la creșterea naturală a unghiilor
Uleiul de cocos va întineri unghiile și va hidrata cuticulele, iar mâinile vor arăta îngrijite.

Estompează punctele negre
Uleiul de cocos are proprietăți anti inflamatorii și este bogat în acizi naturali. Pătrunde ușor în piele, fără a acoperi porii, luptă împotriva radicalilor liberi, reduce inflamarea pielii și estompează punctele negre.

Repară buzele crăpate
Mineralele din uleiul de cocos adaugă umiditatea necesară pentru a repara uscăciunea și a face buzele moi, catifelate, și delicioase!

Vezi cremele de față NALA
Creme de fata cu ulei de cocos
Unul din beneficiile uleiului de cocos este că hidratează intens. Poți folosi o cremă care conține ulei de cocos sau poți aplica ulei de cocos direct pe tenul în prealabil curățat. Antioxidanții sunt foarte buni pentru reducerea liniilor fine ce apar la tenul matur.

Este folosit la prepararea deodorantelor
Uleiul de cocos este folosit și la prepararea deodorantelor solide, în combinație cu bicarbonat de sodiu și alte ingrediente benefice pentru corpul tău.

Igiena dentară
Uleiul de cocos facilitează absorbția de calciu de către organism și ajută totodată la menținerea sănătății dentare. Ca și ingredient în pasta de dinți, ajută la prevenirea cariilor. Cercetările recente sugerează că, de asemenea, este benefic în reducerea plăcii gingivale datorită proprietăților sale antibacteriene.

Vezi tratamentele de păr NALA
Masca de par cu ulei de cocos

Vâscozitatea uleiului de cocos ajută la creșterea sănătoasă a părului și redă luciu firului de păr datorită proprităților sale. Este eficient în reducerea pierderii proteinelor, ceea ce, în caz contrar, poate duce la pierderea părului. Luptă împotriva mătreții, este un balsam excelent și ajută procesul de regenerare al părului deteriorat, de aceea îl vei găsi în multe produse de îngrijire a părului.

Tratament împotriva mătreții
Pentru a ameliora problemele datorate mătreții, poți încerca un tratament pe timp de noapte cu ulei de cocos. Aplică o cantitate mică la rădăcini și masează. Va reduce mătreața și va stimula creșterea părului.

Conferă strălucire părului
Un strop de ulei de cocos, pe care îl poți aplica la vârfuri, redă strălucirea părului de culoare închisă. Plus un miros delicos!

Vindecă tăieturi, arsuri solare, erupţii cutanate și vânătăi

Atunci când se aplică pe zonele afectate, uleiul de cocos formează un strat de protecție ce izolează partea afectată de mediul extern. Este extrem de eficient în cazul vânătăilor deoarece acesta accelerează procesul de vindecare al ţesuturilor deteriorate. Vindecă vergeturile și poate fi folosit de viitoarele mămici pentru a-și menține pielea elastică.

Îmbunătățește imunitatea
Uleiul de cocos este de asemenea bun pentru îmbunătățirea imunității. Acesta întărește sistemul imunitar deoarece conține lipide antimicrobiene, acid lauric, acid caprilic, ce au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale.

Vezi produsele cu ulei de cocos NALA
Cosmetice naturale cu ulei de cocos

Știai că acidul galic este responsabil pentru gustul și aroma uleiului de cocos? Pe lângă acidul galic, în componența uleiului de cocos mai găsim acizi grași precum: acidul caprilic și acidul lauric ce luptă împotriva microbilor. Uleiul de cocos este un ulei hrănitor și hidratant, conținutul său mare de grăsimi îmbunătățește anumite afecțiuni ale pielii și previne acneea.

Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, el se lichifiază doar la temperaturi ridicate de 24-25 de grade Celsius. Se poate extrage în două feluri: prin presarea la rece sau prin fierberea laptelui de cocos. Cea mai indicată metodă este prin presarea la rece deoarece nu-și pierde proprietățile.

Indiferent de forma în care îl găsești trebuie să știi despre uleiul de cocos că este un aliat al sănătății și frumuseții tale, atât în anotimpurile reci, cât și în cele călduroase.

Uleiul de cocos este un ingredient sănătos cu proprietăți multiple pentru corp, păr și ten. Folosit regulat ne ajută să avem o piele frumoasă, catifelată și hidratată. Fie ca avem tenul matur sau uscat, uleiul de cocos previne apariția ridurilor.