Top 10 uleiuri esențiale

Există multe tipuri de uleiuri esențiale care pot fi folosite ca ingrediente în produsele cosmetice naturale. Mai jos câteva exemple de ulei esențiale și beneficiile acestora.

Vezi aici produsele cu ulei de cocos Nala

Ulei de cocos

Uleiul de cocos hidratează pielea și o lasă catifelată. Poate fi folosit ca loțiune hidratantă, direct pe piele. Antioxidanții săi naturali îl recomandă pentru prevenirea apariției ridurilor, menținerea elasticității pielii sau vindecarea iritațiilor. De aceea îl vei găsi în compoziția loțiunilor hidratante cum ar fi untul de corp.

Uleiul de cocos se absoarbe rapid și nu lasă pielea grasă sau uleioasă. Uleiul de cocos crește producția de colagen și are proprietăți nutritive. Aplicat imediat după duș, lasă pielea mai fină și hidratată.

 

Vezi aici produsele cu ulei de avocado Nala

Ulei de avocado

Uleiul de avocado conține vitamina E, vitamina A și vitamina D – vitamine esențiale pentru cei care au pielea uscată sau matură. Uleiul de avocado conține o cantitate considerabilă de acizi grași, în special acid oleic, ceea ce grăbește regenerarea celulelor, contribuie la vindecarea rapidă a rănilor și este antibiotic natural și antiinflamator.

Uleiul de avocado este renumit pentru proprietăţile sale anti-îmbătrânire. Are un conţinut ridicat de potasiu şi antioxidanţi, dar şi de acid linoic, ingredient care ajută la reglarea glandelor sebacee.

Se absoarbe foarte uşor în piele şi hidratează în profunzime, ceea ce îl face perfect pentru tenul matur. Are proprietăţi emoliente şi regenerante, de aceea calmează senzaţia de mâncărime sau uscăciune, pentru pielea deshidratată. Mai mult, uleiul de avocado atenuează petele produse de vârstă sau de expunerea la soare şi cicatricile.

Ulei de migdale dulci

Vezi aici produsele cu ulei de migdale Nala

Uleiul de migdale dulci este cel mai bun ulei pentru întreținerea părului și a pielii. Acesta are numeroși nutrienți și numeroase proprietăți care îl recomandă ca ingredient în produsele cosmetice naturale. Conţine acizi graşi, vitamine (mai ales B şi E), proteine şi saruri minerale (calciu, magneziu, fier, zinc etc). Este potrivit pentru toate tipurile de piele, chiar şi pentru zonele mai sensibile.

Regenerează, revitalizează pielea şi îi reface PH-ul, lăsând-o relaxată şi netedă. Are o acţiune emolientă şi hidratează în profunzime chiar şi cele mai aspre tipuri de piele. Are calităţi anti-îmbătrânire, vitaminele din compoziţia sa acţionând pentru a întârzia apariţia

ridurilor.

Luptă împotriva vergeturilor, îmbunătăţind circulaţia sângelui.

Utilizat ca atare sau amestecat cu alte tipuri de ulei, ca cel de ricin, uleiul de migdale dulci înmoaie cuticulele şi face ca unghiile să crească sănătoase şi puternice.

Vezi aici produsele cu ulei de ricin Nala

Ulei de ricin

Uleiul de ricin este extras din semințele plantei de ricin. Are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante datorită conținutului mare de acizi grași nesaturați. Uleiul de ricin este des întâlnit în produsele de îngrijire a părului, stimulează creșterea acestuia, hidratează părul uscat prevenind despicarea vârfurilor și îi redă strălucirea.

Găsim ulei de ricin și în produse de îngrijire a corpului cum ar fi ulei de duș, unde uleiul are rol de hidratare în profunzime, pielea devine elastică și catifelată la atingere datorită mineralelor pe care acesta le conține.

 

Ulei de sâmburi de struguri

Vezi aici produsele cu ulei de sâmburi de struguri Nala

Uleiul de sâmburi de struguri, unul dintre uleiurile naturale cu cea mai mare concentrație de antioxidanți esențiali în prevenirea apariției ridurilor.

Uleiul de sâmburi de struguri este bogat într-un complex de substanțe numite oligomeri procianidolici care au rolul de a stimula producția de colagen la nivel celular.

Datorită proprietăților sale emoliente, uleiul de sâmburi de struguri hidratează pielea în profunzime, ea devenind catifelată și netedă.

Datorită proprietăților sale antioxidante, uleiul de sâmburi de struguri previne apariția primelor riduri. Reglează producția de sebum și stimulează producția de colagen, făcând pielea mai fermă.

 

Ulei de argan

Vezi aici produsele cu ulei de argan Nala

Uleiul de argan este originar din Maroc și este un ulei vegetal obţinut din seminţe de arbust de argan. Conţine o cantitate mare de acizi graşi, are efect antiinflamator, hidratează în profunzime pielea şi părul şi are efect energizant. De asemenea, contribuie la buna circulaţie sangvină și protejează sistemul imunitar. Se spune că uleiul de argan are printre cele mai mari concentraţii de vitamina E dintre toate alimentele existente.

Datorită proprietăților sale, uleiul de argan poate fi găsit ca ingredient in produsele de îngrijire a corpului, părului și tenului. Estompează ridurile, previne îmbătrânirea pielii, stimulează regenerarea celulelor, redă elasticitatea pielii, are proprietăți tonice, previne vergeturile, poate trata acneea, hidratează unghiile și cuticulele, hrănește scalpul, previne apariția mătreței.

 Unt de cacao

Untul de cacao se obține din boabele arborelui de cacao ce poartă denumirea științifică de Theobroma Cacao și crește în pădurile tropicale din America de Sud.

Vezi aici produsele Nala cu unt de cacao

Untul de cacao este un tip de grăsime vegetală naturală cu un nivel ridicat de grăsimi saturate. El conține: acid oleic (omega 9), acid stearic, acid palmitic, acid linoleic (omega 6), acid arahidonic, acid palmitoleic. De asemenea, untul de cacao conține triptofan și antioxidanți (polifenoli, flavonoide), dar și calciu, magneziu, zinc, potasiu, vitamine E și vitamina K și un compus similar cafeinei.

Untul de cacao se regăsește în multe produse cosmetice, pentru că are o mulțime de beneficii pentru piele. Stimulează producția de colagen ce ajută la prevenirea apariției ridurilor și estomparea lor. Hidratează pielea în profunzime și îi oferă o textură catifelată, ajutând și la estomparea vergeturilor.

Untul de cacao este potrivit tuturor tipurilor de piele, oferind o hidratare intensă datorită acizilor graşi pe care îi conţine. La contactul cu pielea, untul se topeşte şi este uşor absorbit în piele. Folosit regulat, untul de cacao face ca pielea să capete o textură catifelată şi o strălucire naturală. Este eficient pentru echilibrarea culorii pielii, menţinerea ph-ului, eliminarea roşeţei şi calmarea iritaţiilor.

Ulei de măsline

Vezi aici produsele Nala cu ulei de măsline

Beneficiile uleiului de măsline se datorează atât conținutului ridicat de acizi grași monosaturați, cât și conținutului ridicat de antioxidanți.

Previne îmbătrânirea pielii, o hidratează și îi menține elasticitatea, fiind găsit în compoziția multor măști sau creme de față. Vezi aici gama certificată organic Nala ce are ca bază soluție de aloe vera și ulei de măsline organic.

Uleiul de măsline este bogat în acizi graşi și poate penetra cuticulele firelor de păr, înmuindu-le pe cele uscate. Disciplinează părul și îl face strălucitor.

 

Ulei de cânepă

Uleiul de cânepă conține toți amino acizii esențiali, vitamine și minerale, printre care calciu, potasiu, magneziu, cupru, vitamina E și câteva vitamine din complexul B. Uleiul de semințe de cânepă are un conținut natural de antioxidanți din tocoferol. Poate fi folosit ca agent de hidratare pentru piele, aplicat după baie sau duș. Masat pe corp, acesta accelerează circulația periferică și se absoarbe repede în piele.

Loţiunile pe bază de ulei de seminţe de cânepă sunt recomandate pentru  calmarea pielii uscate, deteriorate și ajută la creşterea elasticităţii pielii.

Uleiul de cânepă ajută la reducerea acneei, a abraziunilor minore şi a eczemelor. Acest ulei nu lasă urme grase pe piele, nu este lipicios, se absoarbe rapid, este emolient şi are proprietăţi antiage şi de hidratare a pielii, fiind recomandat pentru prevenirea apariţiei ridurilor dar şi a celulitei, atunci când este aplicat prin masaj.

Ulei de jojoba

Vezi aici produsele Nala cu ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este extras din semințele plantei de jojoba, științific cunoscută sub denumirea de simmondsia chinensis. Uleiul de jojoba este structural și chimic similar cu sebumul uman, produs de glandele sebacee ale pielii.

Acest ulei conține un complex de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea pielii și a părului: vitamina E, vitamine B, cupru, zinc, seleniu, iod și crom. Poate fi folosit chiar și de către persoanele care au pielea foarte sensibilă fără riscul unor reacții alergice.

Uleiul de jojoba conține mai multe tipuri de tocoferoli, întâlniți în compoziția vitaminei E și a altor tipuri de minerale naturale. Vitamina E este cunoscută pentru rolul său pozitiv în menținerea sănătății pielii. Uleiul de jojoba este un antioxidant care protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.